Wij gebruiken cookies om u de beste werking op onze site te garanderen. Indien u deze blijft gebruiken, zijn wij van mening dat u het gebruik ervan accepteert. Meer info
nl
fr en nl

Onze tips voor een geslaagde skivakantie
in La Plagne en Les Menuires

Blijf op de hoogte van het weerbericht in de bergen; het kan snel veranderen.
http://www.meteofrance.com/previsions-meteo-montagne/
Sneeuwkettingen worden sterk geadviseerd. Het weer kan goed zijn bij aankomst, maar blijf waakzaam op mogelijk slechte weersomstandigheden bij vertrek. De politie kan sneeuwkettingen verplichten. Zones om sneeuwkettingen op te leggen zijn beschikbaar op uw weg.We raden u aan om uw gespecialiseerde apparatuur op voorhand te testen om tijd te besparen tijdens de montage in moeilijkere omstandigheden.
Uw GPS: Vanwege de storingen van bepaalde GPS-systemen en de sluiting van sommige wegen in de winter, raden we u aan om uw route vooraf te checken of volg de bewegwijzering op de wegen. .
Probeer indien mogelijk voor het vallen van de nacht aan te komen : het is altijd makkelijker om uw accomodatie te vinden bij daglicht.
Denk aan uw uitrusting om de wagen sneeuwvrij te maken (schop, schraper, borstel...) indien u geen overdekte parkeerplaats hebt gereserveerd.
Indien uw auto buiten geparkeerd staat tijdens uw verblijf, zet de handrem niet op, laat hem in een versnelling. Door de koude kan de handrem vastvriezen.
Vergeet niet om je in te wrijven met zonnecrème, goede wandelschoenen, een regenjas en uw medische documenten in geval van kleine of grote letsels (Europese kaart voor medische zorg)
Indien u met uw familie reist, vergeet de identiteitskaarten niet- ze kunnen worden opgevraagd door de skilift company om voordelige tarieven te verantwoorden.
Om skilessen te boeken, check de lesuren betreft alle overeenkomstige niveaus zodat u weet wat u wilt alvorens te bevestigen.
Voor buitenlandse burgens, vergeet niet om uw internationaal paspoort mee te brengen. Voor de Europeanen , denk aan de Europese Ziekteverzekeringskaart (EHIC)!Terug naar organiseer uw verblijf

Voordat u vertrekt naar Les Menuires

Vraag over de verkeers-en weersomstandigheden op de dag van aankomst.
Handige links:
Reisinformatie Vallée des Belleville: http://menuir.es/inforoute/fr.html
Reisinformatie Savoie:http://www.savoieroute.com of per telefoon op 04 79 37 73 37
Weerbericht Les Menuires:http://lesmenuires.com/meteo/
 
Aankomst per auto:
Vertrouw niet op uw GPS als die zegt langs Saint Laurent Côte D96 te rijden ( Het is heel gevaarlijk en de toegang is beperkt in de winter).
 
Aankomst per vliegtuig of trein :
Vergeet niet om uw busticket van en naar het resort te boeken http://lesmenuires.com/hiver/station-de-ski/acces-et-transports/
Vergeet niet uw terugreis, ten laatste 48u op voorhand te bevestigen in het busstation van Les Menuires. .
 
Check uw accomodatie op de resortkaart. hier 
 
Les Menuires Toeristische dienst: 04 79 00 73 00

Voordat u vertrekt naar La Plagne

Vraag over de verkeers-en weersomstandigheden op de dag van aankomst.
Handige links:
Reisinformatie in de Vallei
Weerbericht La Plagne
 
Aankomst per vliegtuig of trein:  : 
Vergeet niet om uw busticket van en naar het resort te boeken
Vergeet niet uw terugreis, ten laatste 48u op voorhand te bevestigen.
 
Check uw accomodatie op de kaart van het resort. Klik hier voor meer informatie
 
La Plagne Toeristische dienst : 04 79 09 02 01